Schoolvoorstelling | 'Gambling Game' - SKaGeN

Vijfde en zesde middelbaar

Om uit de harde realiteit te ontsnappen, verliest de 16-jarige Sajid (SK) zich in een gewelddadige virtuele game, waarin hij de opdracht heeft de Europese buitengrenzen te testen. Hij put uit zijn ervaring als jongere op de vlucht om grenspatrouilles, raids en obstakels te ontwijken en bovenal: hij moet voldoende credits behouden om te overleven.

Terzelfdertijd wordt de kersverse directeur van Frontex, het Europees grens- en kustwacht agentschap, op het matje geroepen door de subcommissie mensenrechten in het Europees Parlement.  Wat volgt, is een confrontatie tussen een jongen die zich gamend een weg naar de buitengrens heeft gebaand en het bastion Frontex.

Gambling Game is een voorstelling vol contrasten: tussen documentaire en fictie, tussen live en digitaal, tussen SK en Frontex, maar evengoed tussen de Europese ambtenaren, grensbewakers en inwoners die, of ze het nu willen of niet, een positie innemen in dit verhaal.

SKaGeN maakte eerder al SneakPeek Shadow Game: een documentaire smartphone-voorstelling in een door SKaGeN ontwikkelde app, waarin de toeschouwer kon kennismaken met het verhaal van SK. Ook deze voorstelling vertrekt vanuit de ervaringen van deze jongen. SKaGeN baseert zich eveneens op ander documentair materiaal: de verslagen van de subcommissie mensenrechten van het Europees Parlement. Samen versmelten ze tot een fictief geheel.

VAN EN MET Sajid Khan, Clara van den Broek, Korneel Hamers, Valentijn Dhaenens, Mathijs F Scheepers (als roterende cast)
DRAMATURGIE Elisa DemarrĂ©
SCENOGRAFIE Korneel Hamers en Erik Engels
TECHNIEK Erik Engels, Jens Clerbout, Joaquin De Rycke
GELUID Tim Vets
ANIMATIES Sam Gielen
DIGITALE BEWERKING Jaak Digitaal
GRAPHICS Lidia Nagibina
DRONES Sky Vision
MONTAGE Eric Engels,  Nils Janssens
KOSTUUMS Barbara Delaere en Julia Weisbrich
Productie: SKaGeN en De Studio, Perpodium
MET DE STEUN VAN de Vlaamse Gemeenschap, Tax Shelter voor de podiumkunsten.

Naar top