Schoolvoorstelling | 'De Blauwe Vogel' - BRODER

Eerste en tweede leerjaar

Kierrewiet … een blauwe vogel steelt kleine Mo's allerschoonste blauwe schrijfpotlood. Hij vliegt er zomaar, door het raam, mee weg. Mo twijfelt niet en springt … er achteraan … en vliegt.

Een waanzinnig avontuur begint. Weg van zijn saai bureau. Over daken, en hekkens, over zeeën en door doodstille bossen. Mo zingt, loopt en vliegt en zingt de longen uit zijn lijf, maar krijgt hij uiteindelijk zijn favoriete blauwe schrijfpotlood weer te pakken?

Een Blauwe Vogel is het verzonnen en compleet gefabuleerd verhaal van Maurice Maeterlinck, die als kind wegdroomt aan zijn saai bureau. Een gezongen vertelling op rijm, met blauwe pluimen en een beetje vogelkak. Deze voorstelling is een fantasierijk avontuur in poëtische teksten en meeslepende liedjes over hoe de schrijver dat allemaal bij elkaar zou kunnen hebben verzonnen. Het wervelend duo van poppenspeler Jakob Verstichel en pianiste Elisabeth De Loore brengt dit muzikale verhaal via ongetemde live muziek voor je ogen tot leven. En met verrassend en wondermooi figurentheater, want het saaie bureau van kleine Mo plooit open tot een grootse fantasie. Potloden worden wilde golven en boeken vliegen op als vlerkende vogelwiekers.

In een eerlijke, betoverende muziekvertelling maakt Een Blauwe Vogel de verbeeldingskracht van kinderen wakker. Met een dikke knipoog naar Maurice Maeterlinck, onze enige Belgische Nobelprijs winnaar en zijn meesterwerk De Blauwe Vogel. Een warme uitnodiging voor elk kind om een potlood of pen te pakken en neer te schrijven wat er in dat hoofd verzonnen wordt. Misschien ben jij wel de grote verhalenverzinner van morgen?

TEKST EN MUZIEK Peter Spaepen   
REGIE Koen Boesman
SPEL EN ZANG
Jakob Verstichel
TOETSEN EN SPEL
Elisabeth De Loore
DECOR EN KOSTUUMS
Jana Roos
COACHING
Frans Van der Aa

Naar top