Schoolvoorstelling | 'Alleman' - Het Kwartier

Derde en vierde leerjaar

Stel: je buur ontdekt plots een bron op zijn grond. Hij steekt al dat water in flesjes, met een prijsplakkertje erop. En na een tijd komt er geen druppel water meer uit jouw kraan. Jij hebt dorst, en hij speelt met eendjes in zijn bad. 

Met Alleman maakt Freek Mariën (winnaar Toneelschrijfprijs) een stuk over hoe raar het is dat je een hond kan ‘hebben’. Een kind. Een idee. Dat je een put in de grond kan boren en het water onder ieders voeten kan wegpompen, om het dan aan diezelfde mensen te verkopen, in plastic flessen met een labeltje op.

Verwacht absurde taalspielerei, op flessen getrokken logica en kinderachtig gesjacher. Voor zover dat niet allemaal hetzelfde is.

Regisseur en tekstschrijver Freek Mariën heeft perfect begrepen wat het verschil maakt tussen amusant en uitmuntend jeugdtheater. In zijn wereld kijken kinderen geamuseerd toe terwijl de drie gekke figuren op het podium op het punt staan om dorstig hun oksels te likken, terwijl volwassenen een geslaagde parabel en moderne Elkerlijc te zien krijgen over hebzucht, die bovendien knap wordt vertolkt door het verrassende trio Lien Wildemeersch, Jonas Van Thielen en Brenda Corijn. (Magali Degrande, Het Nieuwsblad)

TEKST EN REGIE Freek Mariën
COACH Carl von Winckelmann
SPEL Jonas Van Thielen, Lien Wildemeersch en Brenda Corijn
SCENOGRAFIE Timme Afschrift
LICHTONTWERP Lennert Boots
KOSTUUM Jente De Graef
TECHNIEK Lennert Boots
BEWEGINGSCOACH Ruth Bruyneel
MUZIEK Kato Van Ermen
PRODUCTIE Het Kwartier
IN COPRODUCTIE MET Perpodium
IN SAMENWERKING MET De Studio, Arsenaal/Lazarus, cc Mechelen
MET DANK AAN Lindsy Dias (stage)
MET DE STEUN VAN de Vlaamse Overheid, de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via UFund, Literatuur Vlaanderen, Stad Mechelen, Stad Leuven

Downloads

Naar top