Kunstendag voor Kinderen 2023

Haal de toeters en bellen maar boven, want op 19 november vindt Kunstendag voor Kinderen opnieuw plaats in Blankenberge.
Deze editie staat in teken van topstukken. Waarom? Dat komt omdat wij geloven dat kinderen stuk voor stuk echte topartiesten zijn. Ben je goed in luisteren of praten, kijken of doen, bewonderen of laten bewonderen? Dan ben je aan het juiste adres.

Ontdek de activiteiten hier

Organisatie: Belle Epoque Centrum, CC Blankenberge, Huis van het Kind & Jeugddienst Blankenberge
i.s.m. Atelier Amadeo, Stick Events, Studio Flamingo & VCOK

Het grootste meesterwerk

Van Eyck, Ensor, Picasso en Kahlo. Geen enkele grootmeester is veilig. We knippen en combineren, plakken en tekenen. Het resultaat? Één gigantisch nieuw meesterwerk gecreëerd door jou en vele andere handen.

De zonnebloemen van Van Gogh

Een van de bekendste schilderijen moet wel De Zonnebloemen van Van Gogh zijn. We putten onze inspiratie uit het werk van de grootmeester en creëren onze eigen wenskaart met zonnebloemen uit papier. Zo kleuren we de bib in een vrolijk palet van geeltinten.

Maak je eigen Picasso

Heb je je altijd al een echte Picasso willen wanen? En wat als je nu je eigen zelfportret zou maken? Door te tekenen, knippen en kleven, maak je je eigen Picasso met hoeken en kanten en natuurlijk heel veel kleuren.

Raamtekenen

Pimp de bibliotheek met raamtekeningen! Met speciale stiften in de aanslag tover je ware kunstwerkjes op de ramen van de bib. Het resultaat blijft bovendien nog een hele tijd te bezichtigen.

Beeldend gepeuter (VCOK)

Kneden, mengen, scheuren en kleuren. Deze workshop is er op maat van de allerjongsten en hun ouders, grootouders,… Door middel van experiment met diverse materialen (verf, papier, zand, kleur etc.) ontstaan kleine meesterwerkjes.

Kindergrime 

Genoeg meesterwerken gemaakt, het is tijd om zelf een topstuk te worden. Je gezicht wordt het canvas van de grimekunstenaar. Hij schildert (een deel van) een meesterwerk op je gezicht. Wordt het een Mondriaan, Warhol of een vrije creatie? Jij kiest!

Beestige verhalen en fabels

Wist je dat de dierenwereld een grote inspiratiebron was tijdens de belle époque? Onze verteller doet je de dieren zoals de pauw, mythische griffioen en de vlinder ontdekken via verhalen en voorwerpen. Laat je meevoeren in de beestige verhalen.

Klankenland (Atelier Amadeo)

De aula van de bib opent de deur naar een magisch klankenlandschap vol muziekinstrumenten die wachten om bespeeld te worden. Samen met een begeleider wandel je langs muzikale bomen en planten, bergen en weggetjes. Via beweging en experiment creëer je samen geluid voor geluid een muzikaal topstuk.

Zoektocht

Bibcafé 

Nood aan een pauze? In het bibcafé kan je genieten van een drankje en een pannenkoek.

Naar top